Późne lato to nie tylko sezonowe owoce. To świetny czas na korzystanie z POMIDORÓW! My uwielbiamy je w każdej postaci. Od surowych po pieczone. A czy kiedyś próbowaliście z nich zrobić mus? Jeśli nie to do dzieła! Połączenie truskawek, dojrzałych pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii smakuje naprawdę wyjątkowo. Pomidorowo – truskawkowy mus sprawdzi się zarówno jako deser jak i bardziej wytrawny dodatek, np. do porannej jaglanki, płatków owsianych, wieprzowiny na obiad lub po prostu jako imprezowy sos do chipsów lub warzyw.

Ta słodko – wytrawna kombinacja zaspokoi nawet najbardziej wybredne gusta!

 

pomidorowo - truskawkowy mus

 

POMIDOROWO – TRUSKAWKOWY MUS

Potrzebny sprzęt: blender

Proporcje na około 1 szklankę

☆ garść świeżych truskawek
☆ garść dojrzałych pomidorków koktajlowych
☆ 3 listki świeżej bazylii
☆ nasiona chia – 1,5 łyżeczki
☆ miód (lipowy, akacjowy, wielokwiatowy) – 1 spora łyżeczka

Podane składniki blendujemy i gotowe!

Szybko, smacznie, oryginalnie.