Lubicie owocowe musy? Sezon na brzoskwinie trwa, a truskawki można jeszcze gdzie nie gdzie znaleźć i to te dobre, nasze, polskie. Przygotowanie truskawkowo – brzoskwiniowego musu zajmie Wam dokładnie tyle co koktajlu, czyli chwilę! A wykorzystacie go albo jako deser, albo przekąskę dla najmłodszych albo polewę np. do Waszych ulubionych naleśników.

 d

TRUSKAWKOWO – BRZOSKWINIOWY MUS

Potrzebny sprzęt: blender

proporcje na około 1 szklankę

☆ garść świeżych truskawek
☆ 1 banan
☆ 1 dojrzała brzoskwinia „ufo”
☆ nasiona chia – 1,5 łyżeczki
☆ miód (lipowy, akacjowy, wielokwiatowy) – 1 spora łyżeczka

Wystarczy zblendować wszystkie składniki i gotowe! Mus musi mieć odpowiednią konsystencję. Zapewnią mu ją nasiona chia, dlatego w tym wypadku nie można ich pominąć. Warto też nie ograniczać się co do miodu, dzięki niemu nasz deser będzie wyjątkowo słodki i pyszny.