Zielone smoothie z mango, czyli nasz Tropikalny Green Drin, zawiera tylko dwa owoce i jeden dodatek. Dzięki temu jest proste, smaczne i zielone. W dodatku bardzo zdrowe. Wspomaga odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo. Słodko – kwaśne, mocno odżywcze.

Doskonałe na jesienną słotę jako anty-przeziębieniowa bomba!

smoothie star: SPIRULINA

Alga o niezwykłym, udowodnionym, prozdrowotnym działaniu na organizm człowieka. Zaliczana do ekskluzywnego grona superfoods. Nazywana zielonym mięsem, dzięki dużej zawartości wysoko przyswajalnego białka, którego w dodatku posiada zdecydowanie więcej od mięsa. Ta cudotwórcza alga bogata jest również w łatwo przyswajalne żelazo, co jest korzystne zwłaszcza dla vegan i vegetarian. Zwiera potas, regulujący gospodarkę wodna organizmu, pracę układu krwionośnego i nerwowego. Bogata w magnez i niezwykle rzadki kwas GLA, który odpowiada między innymi za obniżenie ciśnienia, wspiera układ odpornościowy, działa przeciwzapalnie. Obecność zielonego pigmentu – chlorofilu i niebieskiego barwnika fikocyjaniny sprawia, że spirulina zyskuje właściwości antyoksydacyjne i antyalergiczne. Wspomaga pracę wątroby i korzystnie wpływa na jej regenerację. Dobra na detoks. Poza tym wzmacnia organizm, redukuje poziom cholesterolu we krwi oraz działa na poprawę samopoczucia, dzięki obecności biofotonów kumulujących energię słoneczną i uwalniających ją w organizmie.

p

ZIELONE SMOOTHIE Z MANGO – GREEN DRIN TROPIKALNY

Potrzebny sprzęt: blender, wyciskarka do cytrusów

Proporcje na jedną szklankę zielonego smoothie.

☆ 1 mały grejpfrut
☆ 1 małe mango
☆ spirulina – pół łyżeczki

Sok z grejpfruta wyciskamy i blendujemy z obranym mango i pół łyżeczki spiruliny.

Na zdrowie!